Coffeeshop statistieken

Aantal coffeeshops in Nederland

Er zijn momenteel 578 actieve coffeeshops in Nederland die op Greenmeister zijn geregistreerd. Omdat het registreren van coffeeshops op Greenmeister gratis is en de vele bezoekers van Greenmeister gemakkelijk ontbrekende informatie kunnen aanvullen (zoals het toevoegen van een coffeeshop die nog niet op de website staat) kan aangenomen worden dat dit aantal correct is of tenminste heel dicht bij het werkelijke aantal ligt.

Het totale aantal coffeeshops in Nederland neemt al enige tijd af. Dit komt vooral door de strengere handhaving van de wet, die ervoor zorgt dat veel coffeeshops bij controles gesloten worden. In 1995 telde Nederland zelfs 1460 coffeeshops!

Aantal verschillende soorten wiet, hasj, edibles en voorgedraaide joints

Momenteel zijn er 6298 verschillende soorten wiet, hasj, edibles en voorgedraaide joints geregistreerd op Greenmeister. Dit aantal is opgedeeld in 4977 soorten wiet, 944 soorten hasj, 0 edibles en 258 soorten voorgedraaide joints.

Bovenstaande informatie komt uit de Greenmeister database en wordt automatisch elk uur bijgehouden. Het staat iedereen vrij deze informatie te delen of te gebruiken - maar een verwijzing naar de bron (greenmeister.nl) wordt op prijs gesteld.